Mountain Equipent Hooded Zero

PRIS 3299,- VEKT 500 gram

Hooded Xero er varm nok til iskalde netter på en liten hylle samtidig som den er lett og komprimerbar nok til lange harde ruter. Den har fyll med 230g Ungarsk 750 dun med 93/7 fyllratio, i tillegg til det lette ytterstoffet He30ripstop i hele jakken.

Posen er fortsatt under testing, men inntrykket jeg sitter igjen etter omtrent to måneders bruk er meget positivt: den varmer godt mellom øktene i veggen og jakken er virkelig lett.

Jakken har en enkel design; ingen irriterende borrelåser og snorer. Den skjermer godt mot vind, er selvfølgelig hjelmkompatibel og er i tillegg ok når det kommer til komprimerbarhet. Med andre ord: ingen grunn til at den ikke skal være med på tur.

Hva passform angår så var jakken en smule stram rundt håndleddene og under armene, og en normal large måtte gå opp til x-large.

Den høye prisen trekker noe ned.

Hooded Xero is warm enough for frigid nights on a small shelf at the same time as it is light and compressible enough for long and hard routes. It is filled with 230g Hungarian 750 down, 93/7 filling ratio, and has the lightweight outer fabric He30ripstop.

The down jacket is still under testing, but the impression so far is very positive: the jacket keeps you warm between sessions in the wall and it is really light.

The jacket has a simple design, there are no irritating velcro straps and strings. It protects you from winds, the jacket is helmet compatible and the compressibility is ok. In other words, there is no reason not to take this with you.

Talking about cons I think the jacket was a bit tight around wrists and forearms, and being a normal size large I had to go up to x-large. The high price also pulls slightly down.

+

  • HJELMKOMPATIBEL HETTE
  • LETT

  • PRIS

TOTALSCORE

80%

Leave a Reply