Black Diamond Epic 35

PRIS 1499,- VEKT 1610 gram

Epic 35 fra Black Diamond er en sekk som først og fremst er rettet til klatrere og skikjørere.

Sekken har festeanordninger for isøkser, stegjern, tau og ski. 35 liter pakkvolum er akkurat passe og du får plass til det du trenger på is-/alpinturen.

Jeg savner imidlertid mulighet for å feste hjelmen på topplokket, slik som andre BD-modeller har, og i tillegg er det heller ingen mulighet for å justere høyden på topplokket om sekken skulle bli for full. Epic 35 har heller ikke åpning i siden, noe som kan være praktisk.

Sekken har selv med full oppakning (to tau, økser stegjern mm) god bærekomfort og er utstyrt med BDs velfungerende ergo-ACTIV-system. Jeg setter pris på at Epic 35 har en stor topplokklomme og sekken er i tillegg rask og enkel å lukke, da den kun er utstyrt med én hovedspenne.

Bryststroppen var den første som forsvant, men bortsett fra denne og et par andre småting som nevnt over, er jeg meget godt fornøyd.  Et annet alternativ til Epic 35 vil være Axis 33 fra samme produsent.

Trango Guide GTX is the boot  that any mountaineerer should have, and it is a compromise between a technical climbing boot and an approach shoe. We are very pleased with the soles friction; it is good on dry ground and surprisingly good in wet conditions. The sole is also so stiff that it works well in rocky areas, but not so rigid that it becomes uncomfortable on long marches.

The boot has step-in-mount for crampons at the rear and are light compared to other mountain boots.

One thing you should be aware of is that even if the boot fits lengthways both persons testing it had to go up at least half a size to get the perfect fit since the boots are narrow. We also found that the climbing zone at the toe started to loosen just after one short trip, but with a suitable adhesive this can be prevented. Regarding waterproofness it is important to use a spray once in a while since the boot, when wet, dries slowly.

The shoe has some weaknesses, but it is an absolute “must have” for any mountain climber.

+

  • PLASS TIL ALT FOR ALPIN-/ISTUREN
  • GOD BÆREKOMFORT

  • IKKE HJELMFESTE
  • DÅRLIG BRYSTSTROPP

TOTALSCORE

82%

Leave a Reply