Skip to main content

La Sportiva Trango Guide GTX

PRIS 2699,- VEKT 652 gram

Trango Guide GTX er støvelen enhver tinderangler bør ha, og er et kompromiss mellom en teknisk klatrestøvel og en anmarsjsko.

  Vi er meget fornøyde med skoens såle; den sitter godt på tørt underlag og overraskende bra på vått. Sålen er i tillegg såpass stiv at den fungerer bra på steinete partier, men ikke så stiv at den blir ubehagelig på lengre marsjer.

  Støvelen har step-in-feste for stegjern bak og er lett sammenlignet med andre bresko.

  En ting man bør være oppmerksom på er at selv om støvelen passer i lengderetningen så måtte begge testpersonene gå opp en halv til én størrelse for å få perfekt passform, da skoene er smale. I tillegg til dette opplevde vi også at tåkappen på det ene paret ga antydning til å løsne etter kun én tur, men med et egnet lim kan dette forebygges.

  Det er viktig å impregnere skoen godt, for blir den først våt så er tørketiden meget lang.

  Skoen har noen svakheter, men er et absolutt «må ha» for tinderangleren.

  Trango Guide GTX is the boot  that any mountaineerer should have, and it is a compromise between a technical climbing boot and an approach shoe. We are very pleased with the soles friction; it is good on dry ground and surprisingly good in wet conditions. The sole is also so stiff that it works well in rocky areas, but not so rigid that it becomes uncomfortable on long marches.

  The boot has step-in-mount for crampons at the rear and are light compared to other mountain boots.

  One thing you should be aware of is that even if the boot fits lengthways both persons testing it had to go up at least half a size to get the perfect fit since the boots are narrow. We also found that the climbing zone at the toe started to loosen just after one short trip, but with a suitable adhesive this can be prevented. Regarding waterproofness it is important to use a spray once in a while since the boot, when wet, dries slowly.

  The shoe has some weaknesses, but it is an absolute «must have» for any mountain climber.

  +

  • GIR GOD FRIKSJON
  • STEGJERNSKOMPATIBEL
  • ET GODT KOMPROMISS

  • LANG TØRKETID
  • IKKE VARME

  TOTALSCORE

  88%

  Leave a Reply