Skip to main content

Beal Cobra II 8,6mm

PRIS 1599,- VEKT 48 gram

Cobra II 8,6mm med Golden Dry impregnering fra Beal er et halvtau som er egnet for fjellklatring i all slags vær i alle sesonger; vi har også brukt det på isturene våre.

  Tauet ble kjøpt inn i fjor sommer; det har ikke vært testet i mer enn ett år, men så langt kan jeg si meg veldig fornøyd. Impregneringen er overraskende bra – tauet kan bli isete om vinteren, men det trekker ikke til seg fuktighet og blir tungt i nevneverdig grad, det tørker også raskt, går fint i taubremsen (reverso3), men er ikke for stivt, i tillegg til at tauet holder seg relativt rent for skitt og småstein.

  Selv om tauene skal være identiske, mistet det ene tauet noe av stivheten etter kun noen måneder. Tauet ligger midt på treet med tanke på hva som er vanlig for halvtau og prisen i Norge er relativt høy. Den oppgitte prisen gjelder for 50m med Golden Dry impregnering.

  Produsenten garanterer for 16 fall i tauet, men det er testet i UIAA-lab til å tåle 18-20 stykker.

  Tauet kan anbefales, men kjøp ikke kortere enn 60m.

  Cobra II 8.6 mm with Golden Dry waterproofing from Beal is a half rope suitable for rock climbing in all weather contitions all seasons; even for ice climbing. The manufacturer guarentees for 16 falls but it is tested in an UIAA-lab to resist 18-20 falls.

  The rope was bought last summer; it has not been tested for more than one year, but so far I am truly satisfied. The waterproofing is surprisingly good – the rope can be icy in winter, but it wil not absorb moisture and become heavy in any appreciable degree, it also dries quickly, it works well in my belay device (reverso3) but is not too stiff, and it remains relatively clean of dirt and pebbles.

  Although the ropes should be identical, one rope lost some of the stiffness after only a few months. The rope is in the middel in terms of what is normal for weight of a half rope and the price in Norway is relatively high. The price mentioned is for 50m with Golden Dry.

  The rope can be recommended but do not buy it shorter than 60m.

  +

  • MEGET GOD IMPREGNERING
  • ET GODT KJØP

  • PRIS

  TOTALSCORE

  81%

  Leave a Reply