Skip to main content

På Nanga Parbat, 8125m, har franskmannen Joel Wischnewski forsøkt å nå toppen i alpin stil, men nå har det vært stille fra han i to uker.

Moving up. The central pillar and the wall are too dry. I’m going to try the S-E pillar. I’ve got 3 days. Bye, take care and thanks for following..

Joel Wischnewski

Meldingen ble sendt fra Joels satelittelefon til hans nettside den 6. februar, og dette er det siste vi har hørt fra franskmannen.

Et lag med bærere kom seg litt over camp 1 for et par dager siden for å søke etter Joel, men de ble tvunget til å returnere på grunn av dårlig vær. Det ble ikke funnet noen spor etter franskmannen, mye av grunnen til dette skyldes at han klatrer i alpin stil og lar få ting ligge igjen. Det er spådd en god del snø fremover, men om været tillater det skal man prøve å lete etter han på nytt i dag.

Nanga Parbat er med sine 8125 meter verdens niende høyeste fjell og er den høyeste toppen i en 20 kilometer lang kjede. Fjellet regnes som et svært krevende fjell å klatre, kun Annapurna har høyere dødlighet, og lokalbefolkningen omtaler det som dødens fjell. Førstebestigningen ble foretatt alene av østerrikeren Hermann Buhl i 1953. Andreas Fredborg er til nå den eneste nordmann som har besteget toppen, og det gjorde han i august 1990 uten bruk av kunstig oksygentilførsel. Til nå har ingen besteget fjellet vinterstid.

Leave a Reply