Skip to main content

Til tross for de tragiske omstendighetene som skjedde ved Nanga Parbat tidligere denne sesongen, ser det nå ut til at klatringen tar seg opp igjen; kampen mot toppen er igang. Flere klatrelag er i full gang med akklimatiseringen, andre er enten på vei inn til basecamp eller har akkurat ankommet.

Gasherbrum-gruppen

Det har foreløpig ikke kommet noe nye meldinger fra lagene på Gasherbrum II og Nanga Parbat som håpet på et toppstøt i dag. Det ble meldt om klar himmel og lite vind, men ifølge Mountain-forecast har vinden på Broadpeak tatt seg opp. Det meldes om lignende forhold på Nanga Parbat.
Det iranske klatrelaget som vil forsøke seg på en ny rute på Broad Peak (bildet over) ønsker å nå 6700 meter i morgen og videre fortsette opp mot 7000 meter.

24 klatrere fra Østerrike og Tyskland har sammen med syv andre klatrere fra Pakistan dannet laget AMICAL alpin. De oppholder seg for tiden i C2 på Broad Peak på 6530 meter, hvor de vil være i to dager samtidig som de i morgen vil forsøke å legge tau opp til C3. I følge ekspedisjonslederen Thomas Laemmle håper de på et toppstøt rundt den 11. juli.

De spanske og taiwanske lagene som også skal forsøke seg er igang med akklimatiseringen og flytting av utstyr til camper høyere opp på fjellet, men fortsatt er flere klatrere også på vei inn til fjellet.

K2

På K2 er japanerne så lagt de eneste på fjellet, dette er også noe av grunnen til at fikseringen av de faste tauene har tatt tid. C1 ble etablert i går og de håper å etablere C2 før været blir verre. Det sveitsiske laget har nådd basecamp og vil som tidligere nevnt forsøke seg på Cesen-ruten uten ekstra støtte og oksygen.

Leave a Reply