Skip to main content

Snøhettatraversen er en rute som går fra toppen av Snøhetta over Midttoppen, Hettpiggen og videre til Vesttoppen. Vi har flere ganger hatt lyst til å prøve denne traversen og forrige fredag hadde vi endelig tid.

Turen startet som den ofte starter: med dårlig vær. Å baile fra en parkeringsplass i lett yr var allikevel ikke et alternativ.

Den kjedelige og moskusutsatte transportetappen inn til Snøheim ble sløyfet ved å benytte oss av busstilbudet. Vi hadde hørt om andre joikaer som hadde benyttet seg av sykkel, men dette hadde vi dessverre ikke tilgjengelig. På bussen fikk vi god informasjon, både på norsk og engelsk, om hvordan området, tidligere Hjerkinn skytefelt, med sitt biologiske mangfold har blitt tatt godt vare på av forsvaret de siste tredve årene.

Vel inne ved Snøheim startet marsjen opp mot Snøhetta. Toppen ble nådd etter ca 2 timer og 20 minutter, og været hadde ikke forandret seg mye siden vi startet. Vi valgte allikevel å fortsette videre mot Midttoppen.

Claime bail

På veien ble vi møtt av kraftig vind og tett tåke, og etter hvert kom det også en liten snøbyge. I og med at vi begge er solskinnsklatrere falt valget for å claime bail ganske lett, og vi returnerte derfor tilbake til Snøhetta og satte kursen ned mot Snøheim. Da vi var et par hundre høydemeter nedenfor toppen kom et kraftig regnskyll over oss og vi kunne med rette si at avgjørelsen om å ikke fortsette var riktig, helt til vi satte oss i bussen på vei hjem: da lettet været.

Lærdom til neste gang:

  1. Snu ikke i tide, men vent et par timer.
  2. Lytt ikke til værmeldinger.

Leave a Reply