Skip to main content

Forrige helg gikk turen til Hemsedal, nærmere bestemt til området rundt Skogshorn. Lørdagen var dagen med desidert best vær, og som en forsmak på en forhåpentligvis strålende påske, gikk turen til Nibbi.

Nibbi, 1741 meter, ligger mellom Skurvefjell og Skogshorn, nord-øst for Hemsedal sentrum. Toppen byr ikke på den vanskeligste nedkjøringen, men den har en lang sesong, kort anmarsj og en total fallhøyde på rundt 800 meter. Nibbi ble derfor dagens valg.

Vårt utgangspunkt var parkeringen på Lykkjastølen og ruten opp på fjellet var ganske tydelig herfra; vi var nemlig ikke de eneste på fjellet denne solskinnsdagen. Oppover holdt vi oss på vestsiden av fossen og videre fulgte vi en renne opp til toppen, med rundt 25-30 graders helning. Noen gikk på telemark-/toppturski og andre fjellski, men selv med ødelagte kortfeller nådde vi toppen på en akseptabel tid.

Vi tok oss tid til å nyte strålende solskinn og en blå, skyfri, himmel, før vi fortsatte på returen. Et lite snøfall dagen før gjorde at det øverste partiet bø på relativt bra kjøring, men lenger ned møtte vi på vekselsvis skare og nysnø. Ruten ned gikk så og si likt med den vi gikk opp.

Alt i alt en deilig tur – en perfekt oppvarming til påsken.

Leave a Reply