Skip to main content

Et Instagram-bilde var vår inngangsbillett til de neste 24 timene i RoadToSnow15. Vi befant oss fortsatt i Sogndals-området, og denne gangen gikk turen til Høgafjellet.

Vi troppa opp på parkeringa ved Gunvordalen, Rv5. Dagens mål var Høgafjellet innover dalen med Blåfjell og Grånipa til vest for oss når vi gjekk innover. Det blei ein fin tur og med rette turvalg fant vi fram til ei fin rute mot toppen.

Da vi nærma oss toppryggen blei det litt andre snøforhold med indikatorar på sterkar bindingar i topp, som kunne tyde på tendensar til mulig flakskred i ei evt. nedkøyring. Eg og Alexander spente på oss skia og køyrte ned frå første fortopp til flata rett under, og venta der medan nokre gjekk meir mot toppen. Medan vi venta, hadde alle tatt vurderinga at det var greit å snu, men valgte å ta returen ned til oss i ei slukt. Ohh, det såg fint ut, med fin snø i øvre del, men litt vanskelegare forhold lenger nede med sterkar bindingar. Skulle venta litt lenger der oppe før vi også køyrte ned. Resten av nedturen tok eg, Alexander og ein annan i samme rute som opp. Det gav ei lang nedkøyring nedatt i dalen med fin laussnøkøyring. Dei andre valgte å utfordre nordsida og fekk ein kort, men heftig, bratt nedkøyring og var like lykkelelige som oss.

Vi samla oss og rente nedatt til parkeringa ved Gunvordalen. Takka kvarandre for turen, og var ein tur og ei erfaring rikare, ny bekjentskaper var gjort og gamle bekjentskaper var oppfriska, røverhistorier utveksla – alt var som det skulle vere med ein fin gjeng på tur. Takk Erik for at du tok initiativ etter at du såg vi var i Sogndal. Flott start på påska.

Fortsettelse følger – i neste episode setter vi kursen mot Leirvassbu.

2 Comments

  • Erik S sier:

    Grovt!
    Evig lenge sia jeg har vært inne på nettsida. Blitt vakker!

    • Alexander sier:

      Takker – du kjenner kanskje igjen deg selv som nummer to ned fra fjellet i klippet over..? En fantastisk påske – flaks at Håkon Martin fant igjen kameraet.

Leave a Reply