Skip to main content

Vet du å snu i tide og når det er greit og fortsette? Utah Avalanche Center har sammen med Colorado Avalanche Information Center med flere gått sammen om en informasjonskampanje de kaller Know Before You Go. Kampanjen er ment å rette fokus på skredsikkerhet slik at man skal bli en bedre og sikrere skikjører.

It doesn’t matter if you have made thousands of good calls – all it takes is one bad call and that is one too many

Jeremy Jones

Vi i Åpp&ned har opplevd dette flere ganger, og det er ikke alltid like lett å snu. Spesielt godt i minne har vi vårt forsøk på en vinterbestigning av Storen tilbake i desember 2010:

-Alt var pakket og klart, motivasjonen på topp og gleden av å endelig være ute på tur igjen var stor. Men like etter, da oppstigningen startet, hørte vi «vom-lyder» rundt oss og snøen risset. Sikre tegn på at man befinner seg i et skredutsatt område. Vi måtte ta en avgjørelse om vi skulle fortsette eller ikke.

Ikke like lett å snu i tide når man endelig har kommet seg ut. 

-Det satt langt inne å snu etter alle forberedelsene vi hadde vært igjennom, men vi valgte det siste.

Leave a Reply