Skip to main content

Rutinen med akklimatisering, fiksering av tau og etablering av flere camper underveis i ekspedisjonen har ikke fungert for de mange ekspedisjonene som de siste årene har forsøkt å vinterbestige Nanga Parbat. Lagene som ønsker å bestig fjellet i år vil benytte seg av en anne strategi: Light and fast.

Nytt av året er at klatrerne nå ønsker å utnytte det aller første værvinduet på fjellet, som vanligvis inntreffer i tiden rundt 22. desember. Da er værforholdene relativt stabile og et eventuelt toppforsøk bør være mulig, vel og merke om man er ferdig akklimatisert.

Den spanske klatreren Alex Txikon på vei opp Kinshofer-ruten tidligere i år. Foto: Alex Txikon

Det er kun tre uker igjen og lagene som vil benytte seg av en «lett og rask»-strategi er forlengst igang med akklimatiseringen. Som vi har nevnt tidligere vil denne for noen lag finne sted på den andre siden av kloden. Ved å være ferdig akklimatisert vil man unngå unødvendig tidsbruk på fjellet – det vil bli bespart en god del tid –  og værvinduene kan bli brukt til mer eller mindre rene toppstøt.

Vi vil komme komme tilbake med mer informasjon om de aktuelle lagene denne sesongen.

Leave a Reply