Skip to main content

Fredag kveld satte vi kursen mot nord-vest for å klatre sesongens første is. Det ble et blandet resultat.

Vårt første møte med årets is ble på den nedre delen av Hyllebekken, 70m WI3. Isen befinner seg like utenfor sentrum av Fagernes og har relativt kort anmarsj, ca 10 min om man parkerer ved Statens Vegvesen. Isen var ikke helt perfekt på den nedre delen og i toppen (av nedre del) var det fortsatt ikke helt islagt.

Fortsatt litt tidlig – Øverste del av Nedre Hyllebekken

Hyllebekken består av to deler, en øvre og en nedre del. Etter å ha toppet ut på nedre fortsatte vi et par hundre meter gjennom skogen før øvre del åpenbarte seg. Her har man en omlag 150 lang foss med klatring på grad WI3. To klatrelag var allerede i gang, så vi besluttet å vente til de var ferdige.

Deilig is – Hyllebekken øvre med sine 150m WI3.

Alexander ledet første lengde og Hans Edward skulle fortsette. På grunn av all ventingen ble tiden dessverre for knapp til å toppe ut i tide, og vi ble vi nødt til å avbryte den siste lengden.

Litt over halvveis – Tiden ble knapp og vi fikk dessverre ikke fullført hele den siste lengden.

Fagernes er kanskje akkurat litt for langt unna til å gjøre det til en dagstur – vi overnattet riktignok på en hytte fra fredag til lørdag, men å tilbringe en hel helg der er nok å anbefale. Isklatring.no har listet opp flere alternativer som kan utforskes.

Leave a Reply