Skip to main content

Tester gjort i  laboratorier  er viktige, men for folk flest kan disse virke ganske kjedelige. To brødre ville det anderledes og tok med seg Mammuts skredsekk til de franske alper og testet den under virkelige forhold.

Relaistisk testing – Dukkene blir fraktet inn i det skredutsatte området. Foto: Skjermdump

Etter noen dager med mye snø dro Falquet-brødrene sammen med et par fjellguider til fjells der de firte ned to dukker med opplåste skredballonger i et skredutsatt område. Eksplosiver ble deretter plassert i overkant og detonert for å utløse et skred.

Tatt av skred – Heldigvis kun dukker denne gangen. Foto: Skjermdump

Selv etter at dukkene har blitt tatt av skredet kan man lett se de røde ballongene – de kan lokaliseres umiddelbart og etter kort tid har de blitt gravd helt frem.

Lett å lokalisere – Den røde ballongen synes godt og kan raskt lokaliseres. Foto: Skjermdump

Ta en kikk på videoen under for å se hele testen.

Den lange videoen finner du her.

2 Comments

  • Helge sier:

    This is not a realist test. Most leisure freeriders will look for powder snow, huge amount of fresh snow, not like the test situation with stabile and compact old snow, with relativly limited amount of powder snow on top. Furthermore, the greatest risks are probably that the avalanche occures so suddenly that You don’ t manage to release the Airbag. But of course, You are better with such device than without it, but it’s safety potensial should not be oversold.

  • Alexander sier:

    I totally agree with you regarding «better with than without», and of course you should not drop into a danger zone thinking «I have an airbag, it will be OK anyway». But when it comes to the test itself, I think this is the most realistic way to test how an airbag will manage in an avalanche without putting a human beeing in it. The inflatable pillows mission is to keep the rider on top, and so it does this in this demo. Something else to think about is whether or not the rider will survive such an impact? What about other obstacles in the avalanche area such as stones and trees? Thoughts about possibe terrain traps should always be a part of the planning, prior to the ascent.

Leave a Reply