Skip to main content

Hva er vel ikke bedre enn å avslutte en lang og tøff arbeidsuke med litt isklatring? Solen skinnte og gradestokken viste syv plussgrader. Vi, Hans Edward og Alexander, tok likevel sjansen og satte kursen mot Hvalsberget, et crag drøye 30 minutter fra hovedstaden.

Det merkes at det blir lysere; til tross for litt kø ut av Oslo denne fredags ettermiddagen nådde vi frem til craget i god tid før solnedgang.

Kursisen, den første isen du møter på når du kommer fra Oslo, var klatrebar, men de tøffere rutene videre langs veien hadde nylig smeltet i toppen. Valget falt derfor på førstnevnte. I og med at isen ligger i umiddelbar nærhet til riksveien, kunne vi takket være gatebelysning og hodelykt holde på utover kvelden.

Med gode muligheter for topptauing og klatring på 3-4-tallet, er Hvalsbereget et ypperlig sted å indrodusere isklatring for uerfarne. men også et vellegnet sted å lufte øksene etter en travel arbeidsuke i byen. Har du ikke vært her før er det fortsatt ikke for sent.

Leave a Reply