Skip to main content

Første episode av The Classic Alpinist. Her får klatreren Ueli Steck testet sin utholdenhet til det maksimale. Vil han klare å gjennomføre bestigningen av 82 4000-metere i Alpene på under 80 dager?

Ueli Steck har klatret i over 20 år og på denne tiden har han blitt kjent som en av de mest velrenomerte og respekterte atléter for sin generasjon. I en tid der lett og raskt alpinisme har vært gjeldende, har Ueli brakt sporten til nye høyder med revolusjonære bestigninger over hele verden.

I 2015, etter mange år med flere vågale og noen suksessfulle forsøk i Himalaya, besluttet han å returnere til Alpene i et forsøk på å gjennomføre en klassisk alpin utfordring: Å klatre alle de 82 4000-meterne i Alpene på under 80 dager. Ikke nok med det; han ville gjennomføre dette kun ved bruk av menneskekraft fra start til mål. Prosjektet startet i den østre delen av Sveits med Uelis klatrepartner Michi Wohlleben.

EpicTV og Goal Zero har laget en serie der vi følger de på veien mot det hårete målet. Kos dere med del 1 av The Classic Alpinist:

Fortsettelsen finner du her.

Leave a Reply