Skip to main content

Da spørsmålet om topptur i juni ble stilt, kom responsen overraskende kjapt, og jakten på sommersnøen skulle ikke bli så vanskelig som først antatt.

Til tross for flere «advarsler» om altfor lite snø i fjellet for skikjøring, fra andre enn turdeltagerne selvfølgelig, valgte vi å se bort fra dette og reise mot Jotunheimen forrige helg. Været var i tillegg meldt strålende med behagelige temperaturer. Vi dro fra Oslo etter jobb og ankom Beitostølen fredag kveld. Det ble tatt en rask rekognoseringstur på Valdresflye før solen gikk ned og i selskap med noen små kalde ble neste dags turmål diskutert. Forholdene på flya kunne vært bedre og dagen etter valgte vi derfor å reise mot Lom og videre på RV55 retning Turtagrø i håp om å finne enda finere alternativer.

Valgets kvaler

Galdhøpiggen var ett alternativ, men vi ville først sjekke ut andre muligheter langs riksveien. Både Steidalsnosi, inkludert Fanaråken, og Loftet skulle være bra på denne tiden. Loftet var første post på veien og vi parkerte like før Jotunheimen Fjellstue for å se oss ut en mulig rute opp.

Snø nok – I starten var det greit med joggesko, men etter hvert ble det mye bedre

Før avreise hadde vi studert oversikten over snødybder på senorge.no noe som stemte ganske bra med hva som møtte oss ved parkeringen: 150-180 høydemeter med anmarsj i joggesko og oppbrettet gore-tex før man kunne bytte over til ski. Ikke galt til å være i starten av juni.

På vei rundt Veslloftet gikk det greit med ski på beina

Kritisk punkt – Henrik forserer cruxet med glans

Rett før vi rundet Vesleloftet bedret snøforholdene seg, og vi fortsatte herfra på ski. Noen mosegrodde partier de første høydemeterne, men ikke noe som kunne stoppe ski med feller, og etter dette var snøen også fin.

Veslloftet i bakgrunnen

Det var veldig få mennesker i fjellet. Foruten fire personer på vei ned da vi gikk opp samt en liten gjeng som kom til toppen en time etter oss, var vi de eneste på fjellet denne dagen.

Topp-selfie – Obligatorisk!

Klar ferdig.. – Bjørn Simen og Henrik gjør seg klare til nedkjøringen

Ikke planlagt – Ta en ekstra kikk på skisporene i bakgrunnen.. Alt gikk bra.

Nedkjøringen gikk i solvarm snø, omtrent samme trasé som opp, bortsett fra den siste biten hvor vi valgte en sjakt ned skikjørers venstre for å få utnyttet snøen maksimalt. Det ble en litt lengre anmarsj tilbake til bilen, men det angret vi ikke på.

Sløsj!

Leave a Reply