Skip to main content

En noe sen sesongstart, men endelig var kjente fra fjern og nær igjen samlet for noen aktive dager på speilblankt underlag i isklatremekkaet Rjukan. Det skulle støtes på is.

Rask responstid

Utgangspunktet for turen var en hytte på Sandviken Camping i Austbygdi. Herfra kunne vi nå Rjukans mer enn 200 fosser på kort tid så det var bare å velge og vrake i føreren.

Alexander gjør seg klar til litt oppvarming

Håkon Martin i Presenil-området

Første tredjedel av gruppa ankom fredag ettermiddag og tiden før solen gikk ned var tenkt brukt til rekognosering.  Klatrelysten var altfor stor så det endte med en tur inn til Presenil-området hvor det ble en kort runde på lett is før det ble mørkt.

En glad gjeng på tur!

Ute av døra før solen står opp

Lørdag ble det avreise før soloppgang. Dagens utvalgte foss var en WI3 ved Hovinbøle med navn Gjuvåi. Fossen befinner seg i ismekkaets periferi og ble valgt med håp om at vi kunne ha fossen for oss selv, dagen ut.

Alexander på vei ned Gjuvåi (WI3)

Espen på vei opp

Typisk for mange av rutene i Rjukan er at flere krever rappell for å komme ned til innsteget. Dette var også tilfelle for rutene ved Hovinbøle.

Eirik sikrer

Gjuvåi (WI3) sett fra andre siden av Tinnsjø

Lørdagen resulterte i ny pers for Espen, noen kalde timer i veggen for Hans og en erfaring rikere samt mye oppsøkende klatring for Eirik og Sima. De to som ikke er nevnt hadde vannskrekk og forduftet fra craget etter en kort visitt på første standplass.

Håkon Martin og Espen ser seg ut nye ruter

En litt senere utsjekk søndagen resulterte i fulle lokale crag, herunder blant annet Krokan og Upper Gorge. Vi endte opp med dagens første alternativ, en syv taulengders WI3. Anmarsjen var i føreren estimert til 15 minutter, men på grunn av litt lite is gikk det nærmere 40 minutter før vi kom til riktig sted.

Espen og Alexander scrambler opp mot brattere is

Espen vurderer

Omsider dukket det opp et brattere alternativ; det vil si, vi valgte ikke det bratteste da isen her virket usikker (eller vi manglet guts), og valget falt på en litt enklere linje like til høyre. Både Hans og Alexander fikk ledet, men dessverre ingen persing denne gangen.

Hans støter

67% av klatrelaget. De resterende hadde en 7 timers tur til Stavanger foran seg og dro tidligere på dagen

4 Comments

Leave a Reply