Skip to main content

Værmeldingene hadde lovet oss kaldt knallvær for helgen så det eneste vi kunne gjøre var å pakke utstyret og komme oss på tur.  Vårt mål var Snøheim på Dovre, eventuelt også en bestigning av Snøhetta. Med på turen var Michael, Espen og Alexander.

Byen har blitt forlatt til fordel for skyfri himmel og 23 kalde. Snøhetta skimtes i bakgrunnen.

Vi ankom Hjerkinn i det solen gikk ned og fikk så vidt gjort oss klare til avgang før det ble mørkt. Bilens temperaturmåler viste -23 grader, med andre ord: stillstand var det ikke tid til. I en nesten vindstille natt og under en skyfri og stjerneklar himmel, beveget vi oss innover høyfjellet.

På vei inn i mørket.

Veien frem til Snøheim var ikke brøytet, men ved å følge gamle scooterspor var det ikke noe problem å komme seg inn. Vi ankom Snøheim etter omtrent fire timer på ski, og etablering av leir ble igangsatt med en gang. Michael hadde fått låne en lavvo som skulle bli vårt hjem for natten. Etter et raskt måltid pakket vi oss godt inn i posene for natten.

Michael og Espen har fått en god natts søvn.

Det har Alexander også.

Ferskbrygget espresso er et must på tur.

I utgangspunktet vurderte vi å bestige Snøhetta den påfølgende dagen, men turgjengens gode sovehjerter satte en stopper for dette. Kosetur ble det uansett – svært lite stress, mye søvn, fin utsikt og nydelig vær.

Utsikt mot Snøhetta, Snøheim fremst i bildet. 

Espen og Michael på vei.

Været kunne man ikke klage på.

Leave a Reply