Skip to main content

Denne helgen satte vi kursen mot Gudbrandsdalen. Den egentlige planen var å utforske Jotunheimen, men dette ble lagt på is på grunn av dårlige værmeldinger. Tur skulle det uansett bli, og siden Espen kom fra Trondheim og Alexander fra Oslo var det naturlig å møtes på midten – på Kvam.

Etter et raskt innkjøp av det mest nødvendige, ølsalget var dessverre stengt, startet vi innmarsjen til hytta i 23.30-tiden. Pulk og pakk ankom to timer senere og satte umiddelbart igang med full fyring da det var kaldere inne i hytta enn utenfor.

I nattens mulm og mørke – Espen i front på vei opp til hytta.

Trøtte og slitne etter en lang arbeidsuke og natt ble det naturlignok en litt senere avmarsj dagen etter. Hytta ligger på omtrent 850 meter og høyeste topp, og denne dagens turmål på 1090 meter. Med andre ord ikke den mest krevende turen, men det kommer selvfølgelig an på hvor mye man har lagt inn av trening på forhånd..

The Machine – Espen brøyter vei mot toppen.

Bedre enn forventet – Solskinn til tross for dårlige værmeldinger.

Vi valgte oss en litt brattere rute opp på fjellet enn normalt for å kunne få en bedre oversikt over mulige nedkjøringer og forholdene der.

På vei opp til Torgeirkampen, Landsverk i bakgrunnen.

På toppen – Lunsj på Torgeirkampen, 1090m.

Espen i fint driv på vei ned.

Lytt ikke på værmeldingen – Noe vind og skyer, men mest sol denne dagen.

I utgangspunktet ønsket vi å kjøre fra toppen, forbi hytta og ned i dalen, men på grunn av lite snø kjørte vi kun tilbake til hytta. Turen ble avsluttet i god stil, med bålfest akkompagnert av et variert utvalg voksendrikke og synthesizer-musikk.

Leave a Reply