Skip to main content

Lofoten er et yndet turmål for de som søker naturens fred og ro – samtidig er omgivelsene også svært attraktive for de som praktiserer et aktivt friluftsliv. Turistinformasjonen er selvfølgelig fullspekket med et utall valgmuligheter så hva skal man egentlig velge? Her følger noen pærler:

Tindstinden (490m)

Toppen byr på fin utsikt over Ågvatnet og Å, og med sine 490 moh tar turen ca 3 timer t/r Sørvågen. Fra start følger man markert sti mot Munkebu, deretter holder man venstre og over en trebro ved utløpet av Stuvdalsvatnet. Følg videre stien opp ryggen til du kommer inn i et skar. Her skjærer stien opp venstre mot toppen. Retur samme vei.

Utsikt fra Tindstinden, Ågvatnet i front
Foto: Ben Cirrus

Ryten (542m)

Panoramautsikt er en av fellesnevnerne på de fleste toppene på Moskenesøya. Dette gjelder også for Ryten. En enkel tur med kritthvite strender og stubratte fjell i nærmeste omgivelser.

Turen starter ved parkeringen nær Kvalvika. Herfra følger du en tydelig sti mot Kvalvika, men ved Forsvatnet tar man av mot høyre og følger sti opp til toppen. Minnene herfra vil du aldri glemme.

Alternativt kan Ryten bestiges som en rundtur på Kvalvika-halvøya, ca 15km. 

Utsikt fra Ryten, Kvalvika i front
Foto: Ela & Bea

Mannen (791m)

Turen opp til Mannen er kort med jevn stigning og utsikten er majestetisk. Fra parkeringen på Haukland bruker man ca én times tid dersom du går med en ivrig fotograf. Følg veien som går opp til høyre for tunnelen til Uttakleiv. På toppen av bakken holder du til venstre opp en kjerrevei som går i sikk-sakk oppover. På toppen av skaret tar du av til venstre og følger ryggen opp mot toppen. Retur samme vei.

På toppen har man fantastisk utsikt mot Haukland- og Uttakleivstranda samt hele Yttersia, et typisk Lofoten-landskap.

Utsikt fra Mannen, Haukelandsstranden i front
Foto: Kristin Nordli

En smakebit på hva du kan forvente deg ser du også i dette klippet:

Leave a Reply