Skip to main content

På den aller siste turdagen vi hadde til rådighet i Østerrike falt valget på en enkel, men obligatorisk topp, Wildes Mannle.

Wildes Mannle kan nås på forskjellige måter, først må man uansett opp til Stablein på 2356 moh. Hit kan man enten gå, noe som tar mellom en til en og en halv time, eventuelt kan man gå til stolheisen i Vent å ta denne i syv minutter.  Vi valgte det siste.

Sikten var ikke veldig bra, og den ble heller ikke noe bedre da..

…snøværet kom inn for fullt.

Fra Stablein var ruten godt markert og den gikk parallelt med den siste vinterheisen, skrått oppover fjellsiden til 2645 meter, med andre ord ingen bratt stigning. Snøværet som hadde blitt spådd tidligere, kom nå over oss og sikten ble etter hvert mer og mer redusert. Vi gikk over noen små snøfelter som fortsatt lå igjen fra vinteren før vi begynte på den bratteste delen. Vansklighetsgraden var her lik null, men på de mest utsatte stedene hadde man nesten alltid en wire å holde seg i, til stor glede for turistene med paraply. Estimert tidsforbruk på turen var oppgitt til to og en halv time, vel og merke fra Stablein, men som tidligere nevnt er disse tidene sterkt overdrevet. Vi brukte omtrent en time og førti, uten å gå oss i hjel.

Håkon Martin nærmer seg toppen..

Alexander er heller ikke langt unna.

Wildes Mannle, 3019m, CHECK.

Etter en lang lunsj på toppen ble tåken tettere og tettere og da snøværet kom tilbake fant vi ut at vi ville ta hjemturen om Breslauer Hütte, 2844moh. Ruten var i utgangspunktet godt merket, men snøfallet gjorde det litt vanskelig å se markeringene. Vi fulgte derfor sporene våre tilbake til den øverste heisen før vi satte kursen mot hytta. Det tok vel omtrent én time å gå inn, og ikke før vi var et par hundre meter unna kunne vi se hytta. På Breslauer Hütte ble vi tatt i mot av et gjestfritt personale som serverte oss Gulashsuppe og selvfølgelig den obligatoriske Radleren.

Wildes Mannle er en topp og et utsiktspunkt som under fine omstendigheter gir deg et fantastisk blikk over dalen og de omkringliggende toppene. Dessverre for oss var det ikke slik denne gangen, men en tur ble det uansett og toppen er utmerket å ta enten som en enkel topp den første dagen du kommer hit, eller på vei mot Rofenkar og Wildspitze, 3770moh.

Leave a Reply