Skip to main content

En spontan avgjørelse hadde gjort at reiseplanene for sommeren ble endret fra ferie på vestlandet til ferie i Lofoten. Vi ville ikke angre på vårt valg.

DAG 1

Vår første dag var en ren transportetappe fra «hytta på fjellet» i Gudbrandsdalen til like utenfor Mosjøen. Ren flaks og en god porsjon intuisjon hadde ført oss til en camp 15 høydemeter over riksveien. Her kunne vi nyte utsikten i våre Biltema-stoler, Home Collection, kjøpt inn for anledningen, mens vi koste oss med varm middag. På menyen denne kvelden stod hjemmelaget italiensk gryte med råvarer handlet hos den lokale Rema 1000 butikken.

DAG 2

Et tips fra en kjentmann (kvinne) i Oslo gjorde at reiseruten opp til Lofoten ble endret noe – fra campen ved Mosjøen satte vi kursen ut mot Kystriksveien og vi fulgte denne videre mot Bodø. Planen videre var egentlig å benytte seg av fergen i Skutvik, lenger nord, til Svolvær, men underveis på Kystriksveien besluttet vi heller å ta fergen fra Bodø over til Moskenes. Fergen gikk kl 00:45.

DAG 3

Vi ankom Moskenes rundt klokken fire om morgenen og planen var klar: finne en egnet teltplass, slå opp telt og komme seg ned i posen. Kl 04:36 var dette gjort.

Camp Moskenes. Etablert på kort tid, selvfølgelig med havutsikt og nærhet til den lokale Jokerbutikken.

Vi våknet til regn og vind på 15 m/s (enda mer i kastene). Dette, i tillegg til en tidlig ankomst, gjorde at det ikke var vanskelig å bli liggende litt lengere i posen.

Planen hadde i utgangspunktet vært å gå på noen av de nærliggende toppene, men på grunn av det dårlige været og nesten ingen sikt, besluttet vi å ta bilen videre innover Lofoten for å orientere oss litt nærmere.

Dag 3: Sightseeing Lofoten. Det var også noen korte øyeblikk med opphold denne dagen.

Vi var innom Unstad og Eggum før vi satte kursen sydover mot Henningsvær. Oi, holdt nesten på å glemme at vi tok en rask lunsj i Leknes. Carbonaraen på Leknessenteret inneholder forresten potet, og parmesan må man be om i tillegg – så vet dere det. Teltet stod igjen i Moskenes så hjemturen ble relativt lang. Enda lengere da vi glemte å ta av mot Å og fikk sett kaia på Ballstad istedenfor. Vi skylder på det dårlige været.

DAG 4

Den fjerde dagen forlot vi Moskenes og satte kursen mot Gimsøya. Vi var på utkikk etter en ny camp og i mellomtiden tok vi turen opp på Hoven.

Dag 4: Fottur til Hoven

Turen opp til toppen av Hoven hadde gitt oss en god oversikt over mulige teltplasser, men valget falt allikevel på den lokale campingen på Hov. Kanskje ikke så rart i og med at den hadde en fin strandlinje i front. Alternativet hadde vært å snike seg inn på greenen til Lofoten Links som også hadde fin utsikt. Litt utpå kvelden ble grillen fyrt opp og med mat på grillen dukket også de lokale heltene, Roar og Kenneth med venner, frem.

Det dårlige været tidligere på dagen var fullstendig glemt der vi satt i våre campingstoler gode og mette, med en øl i hånden og nøt solnedgangen. Stemningen var på topp.

Teltplass med utsikt.

DAG 5

I og med at det fine været fra kvelden før hadde holdt seg, satte vi kursen mot Kalle – nærmere bestemt Paradiset. Planen var å lære Lotte litt om naturlige sikringer og etablering av standplass, før vi senere i løpet av oppholdet forhåpentligvis kunne prøve oss på noen lengder sammen.

Learning by doing: Lotte setter en Alien på Kalle. 

Ikke alltid like godt resultat, men man skal jo lære også.

Litt klatring ble det også tid til; her på Liten og Lett (3) på Lille veggen.

Glad og fornøyd etter et intensivt «kurs».

Fortsettelse følger.

Leave a Reply