Skip to main content

Alpinistene Matt Helliker og Jon Braceys mål var å gjennomføre en førstebestigning av den 1200 meter lange nordvestryggen på Citadel – filmskaperen Alastair Lee ville lage den første fjellfilmdokumentaren i 4K. Resultatet ble Citadel.

Citadel, også kjent som The Mountain God, er et 3000 meter høyt fjell som er en del av de avsidesliggende Neacola-fjellene i Alaska. Beryktet for sitt dårlige vær og beliggenhet er denne fjellgruppen i stor grad uoppdaget.

Filmen Citadel dokumenterer krevende alpin klatring i et tøft miljø ved hjelp av det siste innen cineflex-teknologi. Dokumentaren er et absolutt must for enhver som har den minste lille interesse for denne type friluftsliv, eller friluftsliv generelt.

Filmen kan leies eller kjøpes på Vimeo-siden til Posing Productions – vi anbefaler det siste. En perfekt julegave til den friluftsinteresserte som har alt.

I mellomtiden får vi kose oss med traileren:

Leave a Reply