Skip to main content

På mandag klarte den sveitsiske klatreren Ueli Steck, også kjent som The Swiss Machine, å ta tilbake sin gamle solo-rekord på Eigers nordvegg.

Den 16. november dro Ueli nytte av godt vær og bra klatreforhold og nådde toppen av 3970 meter høye Eiger via Heckmair-ruten på tiden 2 timer og 22 minutter .

Ny rekord – Ueli Steck, The Swiss Machine, på toppen av Eiger. Foto: Ueli Steck

Ruten som ble valgt har en total stigning på 1800 meter. I 2008 slo Ueli sin egen rekord opp nordveggen med over én time da han toppet ut på 2 timer og 47 minutter. I 2011 klarte den sveitsiske alpinisten Dani Arnold å slå Uelis rekord med 19 minutter, men nå har altså Ueli tatt tilbake rekorden med den imponerende tiden 2 timer og 22 minutter.

På vei opp – Ueli Steck støter. Foto: Ueli Steck

For meg personlig er det utfordringen og opplevelsen som er det viktigste

Ueli Steck

-Nå vet jeg forskjellen på rekorden i 2008 og den i 2015. I dag hadde jeg et bra spor, gode forhold og i tillegg hadde jeg med meg noe ekstra utstyr som gjorde bestigningen til noe helt annet enn i 2008. Jeg presset meg ikke like hardt som i 2008 og jeg følte meg ganske komfortabel, noe som gjorde bestigningen til en flott opplevelse. 

-Det er en ny rekord, men den kom som et resultat av meget gode forhold. Vi kan aldri sammenligne bestigninger på et fjell som Eiger da vær og føre alltid vil være forskjellig, men det er dette som gjør alpin klatring så interessant og unikt, legger han til.

Lett oppakning – Ueli klatret med lite utstyr, men mer enn hva han benyttet seg av i 2008. Foto: Ueli Steck

Ta en kikk på Ueli Steck sin Movescount-konto for en mer detaljert beskrivelse av bestigningen.

Leave a Reply