Skip to main content

Med en skadet akilles ble Grossglockner Ultra Trail lagt på hylla, men dette satte ingen stopper for noen fotturer og litt rekognosering av området for neste års løp.

Løypa på 50 km starter i Kals am Grossglockner og avsluttes nede i Kaprun – 30-kilometeren følger siste del av denne. Vi startet med å se på det siste fjellpartiet før den mindre spennende nedstigningen til Kaprun (og samtidig få med oss en topp), området rundt Stausee Mooserboden.

Siste topp – Stausee Mooserboden, 2036m

Grosser Grieskogel, 3066m – Dagens turmål

Stausee Mooserboden – Løypa kommer inn fra høyre og går videre ned foran demningen

Panorama – Zell am See kan skimtes i bakgrunnen, Kaprun i midten. Traséen går langs venstre side

Dagens turmål – Grosser Grieskogel insvøpt i tåke. Litt regn kom inn like etter og vi besluttet å snu 300 høydemeter før toppen.

Grossglockner, 3798m, dukket endelig frem fra skyene (midten). Overgangen Kapruner Törl ligger inn til høyre i bildet – traséen følger over denne og ned i dalen

DAG 2

Vi tok turen over Grossglockner Hochalpenstrasse for å se nærmere på Østerrikes høyeste fjell. Det kom vi ikke til å angre på – kanskje blir det en tur opp den kjente Palavichini-rennen en annen gang..?

Turgruppen betrakter Grossglockner. Den kjente rennen går midt mellom de to toppene Gross- og Kleinglockner.

DAG 3

Dagen gikk med til å utforske løpemulighetene i Kitzbühel – den skadede tok heisen mens den friske og raske Ingrid fikk prøve noe av det lokale terrenget.

Ingrid på vei oppover

Bichlalm neste!

Mange muligheter for løpeturer sommerstid

Ingrid nærmer seg toppen – Alexander er snart ferdig med Almdudler og suppe..

DAG 4

Denne dagen reiste vi inn til starten for 30-kilometeren (og siste del av 50KM). Planen var å følge deler av traséen opp til høyeste punkt, Kapruner Törl, 2639m.

Weissee, 2250m – start for 30KM

Traséen følger over broen og opp i dalen helt til høyre mot Kapruner Törl

Lunsjpause under Kapruner Törl, 2639m

Vi fulgte rute 716 fra Berghotel Rudolfshütte mot Kapruner Törl

Start ligger rett bak bakerste pil – ruten følger suksessivt mot der bildet er tatt. Hjemturen vår gikk via vannet til høyre og ned i dalen.

Leave a Reply