Skip to main content

Runden rundt Bogstadvannet er en fin rute som gir deg hele spekteret av underlag – fra asfalt til stipærler – uten å reise alt for langt ut av storbyen. Samtidig er den tilgjengelig hele året.

Sammen med Espen og Ekspedisjonslegen kom vi oss raskt til start ved Bogstad Camping. Selv om vi var enige om at vi skulle starte rolig, varte dette kun de første halvminuttene.

Runden går på grus ned mot Lysakerelven, over denne, og opp langs tidligere Fossum bruk. Etter noen kilometer på grus kommer man til høydepunktet på ruten, stipartiet.

Stien snirkler seg rundt Bogstadvannets vestside i perfekt småkupert terreng, før den avslutter når du får øye på Wyllerløypa. Vel nede på jordet og ute på hovedveien satte vi kursen tilbake mot Bogstad. Heldigvis slipper man unna med kun et par hundre meter med asfalt da det går en grusvei parallellt med hovedveien helt opp til Bogstad Gård.

Tilbake på Bogstad Camping var alle enige om å ta en ny runde, så da ble det en gang til rundt vannet før vi satte kursen hjemover.

Etter én runde, eller flere, kan man følge videre ned Mærradalen, eventuelt Lysakerelven, for andre fine stimuligheter.

Total distance: 22.55 km
Max elevation: 192 m
Total climbing: 571 m
Download file: Bogstadvannetx2.gpx gpx-filen.

Leave a Reply