Skip to main content

Konkurranser er ofte et evig mas – en haug av folk over alt, forskjellig tempo og ulik forståelse av teknikk i terrenget. Hva er vel ikke bedre enn å ha dette nesten helt for seg selv. Vi tok bussen til start og løp deler av den samme traséen som Ecotrail 30km, bare denne gangen var det ingen konkurranse..

41-bussen inn i Sørkedalen tok oss til Lokalet. På den nærliggende idrettsplassen går starten for Ecotrail 30 Km. I begynnelsen er det en god del transport på grusvei før man kommer til drømmeland for alle som liker sti.

Full gass – Hold litt igjen på grusen oppover så kan du gi full gass på stien!

Etter ca 3,8 km på grusvei kommer høydepunktet. Har du syre i beina nå, så synd for deg. Du befinner deg i nærheten av løypas høyeste punkt, og herfra går det i full gass nedover. På sti.

Våt blir du uansett – Pass på at du velger et par sko med godt feste på våt stein.

Man følger i stor grad blåsti hele veien. Første vann er Abbortjern og videre på sti ned til Østernvann.

Mange bademuligheter – Øyvind og Ingrid løper ned mot Østernvann. 

Ruten går over demningen på Østernvann og videre mot Fossum. Herfra løper man litt tilbake, retning Bogstadvannet, og fortsetter videre ned mot Lysakerelven. Vi tok av fra løypa der Lysakerelven startet og satte kursen hjemover.

Flere av mine favorittstier finner man på denne ruten og turen er spesielt fin med tanke på å bli bedre nedover i terrenget. Når det gjelder valg av sko er det flere produsenter med gode alternativer – har løpt på mye forskjellig, men i dag var det Arc´teryx sin Norvan Sl som fikk prøve seg. Med sine 215 gram/sko overrasket denne meg virkelig, i positiv forstand.

Sees på stien!

Total distance: 16.19 km
Max elevation: 358 m
Total climbing: 475 m
Download file: Start_Ecotrail_30K.gpx gpx-filen.

Leave a Reply