Skip to main content

En av mine favoritturer er å ta toget til Nittedal og komme seg hjem for egen maskin. Dropp musikken for mesteparten av denne turen nytes på fin sti, vel akkompagnert av skogens ro.

Turen starter med utgangspunkt ved togstasjonen i Nittedal. Herfra følger man raskeste vei via Sørliveien og til idrettsplassen på baksiden av Sørli skole. Dette har tatt deg omtrent fire minutter og herfra og hjem går det stort sett på sti.

Våt start – Underveis i lysløypa uten lys rett etter Sørli skole.

Stort sett sti – Enkelte partier med grusvei, men ikke hardere underlag enn dette.

Man følger den nogenlunde flate traséen til lysløypa forbi Langmyra og etter ca 3,4 kilometer starter en liten stigning. Burås blir passert før stien går nesten rett vest, retning Movatn stasjon. Her kommer en av turens perler, kanskje først og fremst nedstigningen til Movatn. Denne er teknisk krevende og er du riktig heldig med været får skoene stått sin prøve de også.

Teknisk – Mange morsomme partier underveis.

Vel nede ved Movatn følger man Hakadalsveien, retning Sørbråten, og får noen avslappende minutter på grusvei. Men brått er det tid for mer moro: etter omlag 6,6 kilometer kommer neste godbit – stigningen opp Barlindåsen, turens høyeste punkt. Ja, du skal opp her.

Skogens ro – Alene på stien.

Stien følges over toppen og videre ned på den andre siden til du kommer til bebyggelse, i sørenden av Maridalsvannet. Du har nå tilbakelagt ca 14-15 kilometer hvorav mesteparten har vært på smal sti – jeg kan garantere deg at du ikke angrer nå. Uansett vær.

Veien videre går i retning Korsvoll Skole, via Brekke og til T-banestasjonen på Holstein. Alternativt kan man legge turen om fine stier i Sognsvanns-området og få noen flere kilometer i beina.

God tur!

Total distance: 18.66 km
Max elevation: 396 m
Total climbing: 629 m
Download file: Nittedal - Holstein.gpx gpx-filen.

One Comment

  • Vidar J sier:

    Takk for fint tips AE – tok turen i dag. Virkelig mye morsomt å bryne seg på her! (La turen om Voksenkollen for å få på noen flerekilometer 😉

Leave a Reply