Skip to main content

Simone Moro, David Göttler, Pawel Dunaj og Michal Obrycki er alle i camp 2 på 6100 meter. Om ikke mange timene er det klart for å støte videre mot camp 3.

Fremgangen per dags dato til Simone og David vist i grønt.

Nanga Parbat er med sine 8126 meter verdens niende høyeste fjell, og denne sesongen er det nå kun tre gjenværende grupper; alle med mål om å bli de første til å gjennomføre en vinterbestigning av fjellet.

Polsk forsøk
Polakkene Pawel Dunaj, Tomek Mackiewicz og Michal Obrycki ankom BC med tre andre for 45 dager siden, og har til nå etablert store deler av de faste tauene opp til C2 på 6100 meter. For å utnytte seg av værvinduet klatret de tre direkte fra BC til C1 på søndag. Tomek ble værende i C1 i dag da han følte seg dårlig, mens de andre fortsatte mot C2. Det er ventet at Tomek ankommer C2 i morgen. Mer informasjon kan man finne på ekspedisjonens blogg.

David Göttler på vei opp.

Ensom Italiener
Italieneren Daniele Nardi vil forsøke seg på Mummery-eggen i alpin stil, alene. På grunn av fjorårets omstendigheter blir Daniele eskortert av lokalt politi frem til basecamp hvor han er forventet å ankomme senere i dag. Han prøvde seg på den samme ruten sammen med en fransk kvinne i fjor, men kom da bare opp til 6400 meter.

Rupal-siden
Laget bestående av Simone Moro, David Göttler og Emilio Previtali, skal forsøke seg på toppen via Schell-ruten. Emilios primæroppgave er å dokumentere og videreformidle bilder fra ekspedisjonen. David og Simone forlot basecamp søndag ettermiddag, og nådde C1 på fem timer. I dag ankom de C2 på 6100 meter. Foreløpig er været bra; det er ingen vind og tilnærmet skyfritt. I morgen vil de to forsøke å etablere C3 på et sted mellom 6800-7000 meter og tilbringe én akklimatiseringsnatt der.

Simone brøyter vei.

SISTE (29.01. 12:19):
David Göttler rapporterte fra sin Facebook-side at de nå har nådd camp 3.-Cold but we are super happy to reach camp3. More pictures and text in the next days..

Leave a Reply