Skip to main content

Våren 2016 forsøkte klatrerne Hansjörg Auer, Alex Blümel og David Lama seg på sørøstryggen av Annapurna III, og i disse dager har det blitt sluppet et kort klipp fra turen.

Utforskende alpinisme er på ingen måte en lett oppgave og i følge magasinet Alpinist sin to-do-liste hva gjelder ubestegne fjell i Himalaya, er sørøstryggen på Annapurna III en av flere uløste puslespill. I det siste kjente forsøket var det ikke bare været som bød på overraskelser – også mye løssnø og virkelig krevende klatring med få muligheter for hvile gjorde sitt.

Akklimatisering – Alex Blümel, Hansjörg Auer og David Lama under akklimatiseringen til Annapurna III.
Foto: Flo Klinger

Krevende omgivelser – Dverger i gigantenes rike.
Foto: Flo Klinger

Det tok det østerrikske laget tre dager å klatre opp til det stedet der en tidligere britisk ekspedisjon, bestående av Nick Colten og Tim Leach, nådde i 1981.  Den første dagen var forholdene gode, men de to resterende dagene krevde alt av de meget erfarne alpinistene.

Morgenstemning – Basecamp for Annapurna III. Den markante blitsformede skyggen i midten til høyre viser den øvre tredjedelen av ruten.
Foto: Flo Klinger

Ved nesten alle taulengdene måtte vi legge fra oss øksene og klatre teknisk. På grunn av kulden, vinden og snøværet var vi nødt til å klatre i fullt vinterutstyr.

David Lama

Majestetisk – Annapurna-kjeden.
Foto: Flo Klinger

Ruten ble ikke fullført – på grunn av ekstreme værforhold – og laget skal forsøke seg igjen til våren 2017. I mellomtiden må du absolutt ikke gå glipp av filmen Annapurna III – Unclimbed, en film om deres forsøk. Klippet under er en 90 sekunders smakebit.

Leave a Reply