Skip to main content

Etter totalt ti dager i veggen og to forsøk på grunn av dårlig vær, klarte Thomas Huber, Stephan Siegrist og Julian Zanker den 14. oktober å fullføre den første bestigningen av Cerro Kishtwars nordvestvegg. Dette var totalt den fjerde bestigningen av det 6155 meter høye fjellet i Indiske Himalaya.

Huber, Siegrist og Zander nåde basecamp den 13. september og etter noen dager med dårlig vær, etablerte de ABC på 5050 meter den 18. september. Deres første forsøk på å nå toppen lyktes ikke – de klarte kun en tredjedel av den planlagte ruten – og de returnerte til basecamp for å legge en ny taktikk. Den 8. oktober forsøkte de på nytt og etter 7 dager nådde de endelig toppen den 14. oktober.

Gjestfrihet – I den budistiske landsbyen Sumchan ble de tre klatrerne tatt godt i mot. 

Fullmåne – Basecamp i idylliske omgivelser på 4000 meter. 

Den nye ruten starter med 400 meter med is og fjell før man når starten på nordvestsiden; med påføgende 600 vertikale meter fordelt på 24 taulengder før man når toppen. Laget benyttet seg av en portaledge og det ble totalt etablert fire camper i veggen. Ruten fikk navnet Har Har Mahadev.

Har Har Mahadev – Ruten opp Cerro Kishtwar, 6155m. 

Snø og is – Stephan Siegrist på led like ved slutten av mikspartiet.

Eksponert klatring – På vei opp nordvestveggen av Cerro Kishtwar.

Hooks – Stephan rensker en vanskelig taulengde. Legg merke til valg av sikringsmidler. 

Kjølig – Thomas Huber har det kaldt på standplass. 

Været holdt seg relativt stabilt under nesten hele oppholdet; med skyfri himmel om morgenen på fulgt av skyer og snøvær på kvelden. Med temperaturer ned til -20 grader samt graderinger opp til VII, A3+, 6b, M6, 80° blir dette sett på som en meget krevende bestigning.

Huber, Zanker og Siegrist i basecamp.

Foto: ©Timeline Production

Leave a Reply